Activiteiten op de biologische zuivelboerderij en in de kaasmakerij

27.05.2016
Rs11710 Kvl 20130421 4971 Scr © KVL/Creative Nature bij Het Dischhof

Van 4 tot 12 juni loopt de campagne over biologische zuivel en eieren in heel Vlaanderen. Er zijn tientallen activiteiten te bezoeken, maar hier lijsten we voor jou enkel de activiteiten op van bedrijven die biologische zuivel en eieren produceren.


Rondleiding door de boerderij en kaasmakerij

DE HAAN, PROVINCIE WEST-VLAANDEREN
Op een interactieve manier ontdek je op bioboerderij 't Reigershof het verhaal van gras en klaver tot heerlijke, biologische geitenkazen. De boer neemt je op zaterdag 4 juni mee in de stallen en doorheen de kaasmakerij. Proeven hoort er natuurlijk ook bij.

Rondleidingen met proevertjes op de kaasmakerij

KEIEM (DIKSMUIDE), PROVINCIE WEST-VLAANDEREN
Dries staat trots op de affiche van deze campagne en samen met zijn vrouw Katrien van het kaasmakerij Dischhof bij Diksmuide laat hij jou graag zien hoe ze kaas maken. Daarna mag je natuurlijk proeven! Schrijf je snel in voor één van de geplande rondleidingen tussen 4 en 12 juni. Op maandag 6 juni is er een speciale editie waarbij de biocontroleur meegaat en uitlegt hoe hij controleert op bio.

Avondbezoek aan veelzijdige bioboerderij

OUD-TURNHOUT EN GEEL, PROVINCIE ANTWERPEN
Kom op donderdag 9 juni mee op dit gezamenlijk avonduitstapje naar bioboerderij De Steenovens in Geel, een typisch Kempense boerderij met melkvee, akkerbouw en varkens.

Sneukeltoer door Limburg

HASSELT, PROVINCIE LIMBURG
Bewegen, ontdekken en snoepen, wat een feestcombinatie! Fiets 30 km langs een speciaal uitgestippelde route langs Limburgse bedrijven met bio, waaronder ook kippenboerderij en pakstation Bolderhof en kaasmakerij Karditsel. Let op, schrijf je vooraf in.

Op bezoek bij de melkkoeien

GOOIK (BIJ HALLE), PROVINCIE VLAAMS-BRABANT
Kom op zaterdag 11 juni kijken naar de koeien en kalveren op de bioboerderij van Seppe en Hilde. Er zal ook een biomarktje zijn, hapjes en drankjes van eigen teelt en een gratis ijsje.

Gezellige dag op de kippenboerderij van Jef

WEELDE (BIJ TURNHOUT), PROVINCIE ANTWERPEN
Op de kippenboerderij van Jef wordt het op zaterdag 11 juni lekker uitblazen en spelen voor de kinderen, met heerlijke hapjes en drank, een weggeefmarkt en een heus pop-up boerderijcafé in de sfeer van de jaren veertig. Ook bij de Schranshoeve kan je biologische legkippen aan de slag zien.

Zuivelse Zondag

LOVENDEGEM, PROVINCIE OOST-VLAANDEREN
Bioboerderij De Zwaluw organiseert op zondag 12 juni een heerlijke opendeurdag met een dierenknuffelhoek en zelfgemaakt hoeve-ijs van koe en geit.

Campagnebeeld Metinfo Digitaal
Digitaal Productinfo Draft3 Melk

Meer activiteiten? Kijk in de kalender.

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.