Biocampagne: feesten, bio beleven, gratis soep en gratis Groentegids

21.09.2016
Feest © Tim Vandewiele
In categorie

Het wordt een bijzondere feestelijke biocampagne deze keer! Het komende weekend barst het feest los bij het CSA-netwerk in Leuven (10 jaar), de Voedselteams (20 jaar) en Wijngaardhof in Westmalle (25 jaar). Verder is er ook gratis soep in Hasselt en een gratis Groentegids in 60 winkels.


Jarige biobedrijven

10 jaar CSA Leuven * zat 24 september

Op het jarige CSA-pioniersbedrijf in Heverlee (Abdij van 't Park) kan je proeven van allerlei tomatenrassen, honingsoorten, appelvariëteiten, en aanschuiven voor een lekker diner. Kinderen maken kennis met ezels, schapen, koeien en kalfjes. De dag sluit uit af met een vrolijk dansfeest. Meer info.

20 jaar Voedselteams * zat 24 september

Voedselteams viert zijn 20ste verjaardag in het Kasteel van Poeke. Het wordt een volle dag met tal van activiteiten, lekker lokaal eten, en dit in een feeëriek kader. Meer info.

25 jaar Wijngaardhof * zat 24 & zon 25 september

Het Wijngaardhof viert dit jaar zijn 25-jarig bestaan en Malle viert het 10-jarig bestaan als Fair Trade Gemeente. Reden om te feesten dus! Er is lekker eten en drinken, muziek, kinderanimatie en er zijn 2 rondleidingen. Meer info.

20 toffe bio-activiteiten

Een kookworkshop veganistisch eten, je snijtechnieken verbeteren, zelf fruit persen, een biorondleiding volgen, biobier proeven, ... Er gebeurt vast iets interessants bij jou in de buurt. Tot zondag 25 september zijn er nog naar 20 activiteiten op bioboerderijen of in biowinkels.

Gratis biosoep in Hasselt

Op vrijdag 23 september serveren we gratis biologische soep met lekker biobrood op ons marktkraampje op het Capucienplein in Hasselt. Voorbijgangers proeven het meteen: soep van lokale biologische seizoensgroenten is een hartverwarmende keuze! Meer info.


Gratis Groentegids op Dag van de Klant

Wie op zaterdag 24 september langs een van de deelnemende biowinkels gaat, wordt getrakteerd op een leuke bio-attentie: de Bijzondere Groentegids, een handig boekje vol weetjes en lekkere recepten met biogroenten.

30 promo-acties

Niet vergeten! Tijdens de biocampagne lopen er ook nog interessante kortingsacties bij 30 winkels in heel Vlaanderen. Kijk snel of er kortingen in jouw buurt te pakken zijn!!

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.