​‘Liefde in bio’-campagne komt terug in september

14.06.2016
Tim Vandewiele bij bioboerderij 't Goed ter Heule © Tim Vandewiele bij bioboerderij 't Goed ter Heule

De eerste editie van de nieuwe biocampagne kon rekenen op heel wat zichtbaarheid, met media-aandacht, veel website- en boerderijbezoek, affiches en bierviltjes overal in Vlaanderen. Eind september komt de tweede editie, met aardappelen en groenten in de aandacht.


Amai!

Met “Amai d’er steekt veel liefde in bio!” toonde Wim Lybaert zijn bewondering over bio. Onze website, die bijna dertigduizend bezoekjes kreeg, maakte de consument een pak wijzer over biologische zuivel en eieren. Tienduizenden lazen die berichten ook via mail en Facebook. 63 bedrijven organiseerden een activiteit of promo-actie tijdens de campagne, waardoor de consument alle kansen kreeg om de productie van bio te leren kennen en bio te proeven. In Vlaamse steden en in honderden café's, cultuurcentra en restaurants lagen bierviltjes en hingen affiches op.

Tim Vandewiele bij bioboerderij 't Goed ter Heule © Tim Vandewiele bij bioboerderij 't Goed ter Heule

In de media

Wim Lybaert vertelde bij Van Gils & Gasten over zijn bewondering voor bio, samen met kaasmaker Dries en melkboerin Lien. Knack bracht opnieuw een online reeks over bio en Focus TV volgde de controleur in de kaasmakerij.

Liefde in bio?

De liefde in bio maakt iedereen gelukkig. Want bio zorgt voor onze bodems, ons grondwater en onze biodiversiteit. Bio zorgt voor voedzame producten met een natuurlijk volle smaak. Dat is genieten met een gerust gemoed.

September: groenten en aardappelen

Van 17 tot 25 september 2016 kan je opnieuw ontdekken wat bio concreet betekent voor een productgroep: in september laten we ons licht schijnen op biologische groenten en aardappelen.

Tim Vandewiele bij bioboerderij 't Goed ter Heule © Tim Vandewiele bij bioboerderij 't Goed ter Heule
Lisa Develtere bij Sneukeltoer door Limburg © Lisa Develtere bij Sneukeltoer door Limburg
Lisa Develtere bij Sneukeltoer door Limburg © Lisa Develtere bij Sneukeltoer door Limburg
Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.