728 resultaten
Nieuws
Filter op
-
13.06.2016
‘Het smaakt vies dus het moet wel bio zijn’
Rhett en Link heten ze, van het You Tube kijkcijferkanon Good Mythical Morning, met meer dan tien miljoen volgers en 100 miljoen views per maand. Ze besloten te onderzoeken of ze bio van gangbaar konden onderscheiden.…
-
Lode, zijn vrouw Petra en hun zoon maken samen Damse Mokke, een romige en bolle kaas. 'Na al die jaren blijf ik het fascinerend vinden hoe de wrongel en wei zich scheiden na het toevoegen van het stremsel.'
-
10.06.2016
Portret: Karditsel maken met goesting
Giedo en Magda De Snijder en boeren Pieter Coopmans en Koen Vanroye vormen samen het team achter Karditsel. Na reeds een lange carrière als kaasmaker stopte Giedo ermee, maar de kaas liet hem niet los.
-
De winnaar is de kaas met de bekende, bolle vorm Damse Mokke van de Damse Kaasmakerij. De zachte geitenkaas Florence van Karditsel eindigt op de tweede plaats en de natuuryoghurt van Milsani is derde. Meer dan…
-
Van 4 tot 12 juni loopt de biocampagne met focus op biologische zuivel en eieren. Dit slotweekend kan je met eigen ogen ontdekken wat we bedoelen met 'de liefde in bio'. Je vindt alle activiteiten in de kalender en…
-
Biologisch kaasmaker Dries legt in deze tv-reportage uit hoe hij biologische kaas maakt van biologische melk. Door bio te kopen, spaar je als maatschappij ook uit op grote kosten zoals waterzuivering, legt hij uit bij…
-
Bioboerin Griet Maes runt het enige volledig biologische pakstation in Vlaanderen. Zo’n twaalf bioproducenten leveren hier hun eieren, dat is één derde van het aanbod in België. Ze praat in dit interview met liefde…
-
Biologische zuivel en eieren, ze zijn op hun best wanneer je ze biologisch koopt. We maakten een lijstje voor je, zodat je Vlaamse biozuivel en eieren recht van bij de boerderij gemakkelijker kan vinden!
-
'Peter Pattyn houdt van ijsjes' is een understatement. Met biologische geitenmelk en pure ingrediënten draait hij heerlijk puur ijs voor Tijst-it. "Het basisrecept is simpel, zo hebben we het altijd gedaan. De keuze…
-
Op Geitenboerderij De Volle Maan staan zo'n 300 geiten te grazen. De verse melk wordt integraal en rauwmelks verwerkt op de boerderij tot kaas, yoghurt en maaltijdbereidingen. Bioboerin en kaasmaker Kathelijne vertelt…
-
Voer telen, geiten houden en melken, kaas maken en die zelf verkopen: Renaat en zijn familie doen op 't Reigershof alles zelf. Die autonomie was destijds voor Renaat een van de voorwaarden om boer te worden. Hij kon…
-
Ondernemers steken veel liefde in het maken van biologische zuivelproducten. Van 1 tot 9 juni 2016 kan je op deze website stemmen op jouw favoriet. Zelf maak je ook kans op 1 van van de 25 bioprijzen ter waarde van…