728 resultaten
Nieuws
Filter op
-
13.06.2017
Winnaar biowedstrijd opgetogen over barbecue
Onze campagneweek is afgelopen, en dus ook onze wedstrijd Test je kennis over biovlees. De gelukkige winnaar van deze wedstrijd is Katia Vanlaeken uit Kampenhout. Benieuwd naar de juiste antwoorden? Lees dan vooral…
-
De biologische veehouderij scoort beduidend beter op biodiversiteit, bodem en waterkwaliteit en is daardoor milieuvriendelijk, zegt BioForum. Dit als reactie op een recent artikel in De Morgen waarin beweerd wordt dat…
-
08.06.2017
Portret - Stephan Lerouge van Delemeat: "Biologisch werken komt uit het hart én het hoofd"
Het West-Vlaamse bedrijf Delemeat bestaat al sinds 1977 en is gespecialiseerd in het versnijden van vlees. Rund, kalf, varken, lam, .. het zit allemaal in het aanbod, zowel in biologische als in gangbare kwaliteit.…
-
06.06.2017
Portret - Pluimveehouder Stefan D’Hulster: “Mijn kippen krijgen tijd om te groeien en dat proef je!”
Hof Ten Moenaerde in Poperinge is uniek: het is een van de weinige boerderijen in Vlaanderen die zich toelegt op het kweken van biologische vleeskippen. Stefan D’Hulster zette drie jaar geleden de stap naar bio. “Dat…
-
Een bioveehouder wordt gestimuleerd om grondgebonden te werken. Dat houdt in dat het aantal dieren dat hij houdt in overeenstemming is met de hoeveelheid grond die hij ter beschikking heeft. Zo beperkt hij…
-
In de zoektocht naar Dé Radicale Vernieuwer van 2017 ging De Landgenoten met de Juryprijs én de Publieksprijs naar huis. Een geweldige erkenning voor de jonge beweging die bioboeren aan grond wil helpen.
-
Het is weer biocampagne, met deze keer biovlees in de hoofdrol. Benieuwd hoe een bioveeboer werkt en zijn dieren grootbrengt? Drie veehouders zetten hun deuren open en nemen je mee op pad langs hun dieren. Daarna…
-
Op de Groene Boerderij in Wuustwezel kweekt Raf Francken sinds 15 jaar met veel liefde en vakmanschap biologische varkens. Ook verkoopt hij er eigen varkensvlees en runds-, kalfs- en kippenvlees van andere…
-
Van 3 tot 11 juni 2017 staat biovlees centraal in de biocampagne van Bio Mijn Natuur. Biologische kippen, varkens en koeien lopen buiten, eten biologisch voer en kunnen lekker zichzelf zijn. Een diervriendelijke…
-
In de huidige maatschappelijke discussie over de klimaatimpact van vlees wordt vooral rundvlees vaak erg negatief beoordeeld. Maar is dat wel terecht? Vlees van met gras gevoerde runderen kan je niet over dezelfde kam…
-
Van 28 mei tot 4 juni 2017 is het opnieuw de Week van de Bij. Deze prikkelweek wil iedereen aanzetten om actief iets te ondernemen ten voordele van bijen. Die vervullen immers een enorm belangrijke functie als…
-
Het aantal biologische bedrijven blijft maar toenemen in Wallonië. 2016 was op dat vlak een recordjaar, zo blijkt uit de cijfers van sectororganisatie BioWallonie.