728 resultaten
Nieuws
Filter op
-
Bij de biologische supermarkt Bio-Planet ligt vanaf augustus 'zero waste'-varkensvlees in de schappen. De varkens krijgen voeder van de biologische akkers van de boer, aangevuld met bio-reststromen van leveranciers…
-
Jos en Maria namen twintig jaar geleden een biowinkel over in Brasschaat. Dat werd De Groene Wijzer. Hun grootste uitdaging? Als zelfstandige biowinkel het onderscheid blijven maken in hun assortiment en hun contact…
-
14.03.2019
Eiffeltoren gaat de biologische toer op
Biologisch, sociaal en met respect voor het milieu. De Eiffeltoren moderniseert en de keukens van de restaurants van het monument gaan mee met de tijdgeest. Ook het prestigieuze sterrenrestaurant Jules Verne met de…
-
Voedsel Anders, de koepelbeweging voor agro-ecologie, heeft in de aanloop naar de verkiezingen een eisenbundel klaar voor een duurzaam landbouwbeleid. Centraal staat de transitie naar grondgebonden veeteelt en het…
-
Linde Decoodt bakt ambachtelijke, biologische broden in een oude spoorweghal in Leuven. Haar bakkerij houdt ze bewust kleinschalig: "Mijn broden rijzen op basis van een natuurlijke zuurdesem, en ik kies resoluut voor…
-
De Nederlandse chocolademakers Enver en Rodney ontwikkelen chocolade volgens een bean-to-bar concept dat duurzaamheid over de hele linie naar een hoger niveau tilt. "Het belangrijkste blijft dat wij onze telers een…
-
28.02.2019
Biologisch boomt in Brussel
Onze hoofdstad heeft weinig ruimte voor landbouw, maar de Brusselaar weet graag wat hij eet. Steeds meer Brusselse winkels focussen op lokale bioproducten en een verpakkingsvrij bio-aanbod. Ze hechten belang aan…
-
Ritueel geslacht vlees kan geen Europees biolabel krijgen wanneer het dier onverdoofd werd geslacht. Dat heeft het Europees Hof van Justitie vandaag beslist. Consumenten die producten met een biolabel kopen, moeten er…
-
25.02.2019
The Barn opent nieuwe winkel in Brussel
Na het grote succes van hun eerste vestiging in Etterbeek, opent The Barn een tweede vestiging in Sint-Gillis. De ambities blijven hetzelfde: bio toegankelijk maken en daarbij de lokale bioboeren ondersteunen
-
20.02.2019
Portret - De Steenovens: "Met gezonde dieren die veel langer mee gaan haal ik hetzelfde rendement"
René nam de gemengde veeboerderij van zijn vader over, en schakelde eind jaren 1990 om naar bio. “Ik werd bioboer, omdat ik bezorgd was om het welzijn van mijn varkens. Dat ze buiten mogen lopen, vind ik essentieel,”…
-
19.02.2019
We vinden bioproducten lekkerder en gezonder
Consumenten vinden producten met een biolabel lekkerder en gezonder. En ze zijn ook bereid om er meer voor te betalen, zeggen onderzoekers van de Universiteit van Gent. Volgens BioForum spelen een positieve…
-
15.02.2019
Opinie: De absurditeit van een veldproef
'Maak werk van een duurzaam voedselbeleid en een kleinere veestapel, in plaats van geld te pompen in een veldproef met ggo-maïs die geen antwoord biedt op de uitdagingen van onze tijd.' Dat schreven BioForum…