728 resultaten
Nieuws
Filter op
-
27.07.2018
Komkommertijd (en andere zomergroenten)
Door de overvloed aan zon bereiken tomaten, aubergines, komkommers... hun toppunt van smaak. Ze mogen niet ontbreken op je zomermenu. Ontdek onze recepten!
-
27.07.2018
Dranouter gaat bio
Fijne muziek en lekker biologisch eten? Op Dranouter kan je beiden combineren! Bovendien zijn er tal van initiatieven om de ecologische voetafdruk van het festival zo beperkt mogelijk te houden.
-
Naar aanleiding van een geheime veldproef met genetisch gemodificeerde maïs vraagt Voedsel Anders, een netwerk van 24 organisaties, om de geldende ggo-regelgeving volledig toe te passen op de nieuwe…
-
Nog tot en met zondag 22 juli kleurt het 'Luisterplein' op de Gentse Feesten weer helemaal bio! Geniet er niet alleen van een stevige muzikale agenda, maar ga er ook lekker biologisch de dorst lessen en honger…
-
13.07.2018
Mobiel slachten: minder stress, beter vlees
"Dieren op de boerderij zelf slachten veroorzaakt minder stress, en dat komt ook de kwaliteit van het vlees ten goede." De Vlaamse overheid financiert een onderzoek naar de haalbaarheid van mobiele slachthuizen.…
-
De biologische aardappelsector wil in 2021 alleen nog 100 procent robuuste bio-aardappelen aanbieden. Deze aardappelen zijn van nature minder gevoelig aan de aardappelziekte en bovendien ook erg lekker!
-
10.07.2018
Rode Duivels eten bio
Wat staat er zoal op het menu van een Rode Duivel? Gezonde voeding is een prioriteit voor de spelers van ons Belgisch elftal, maar het belangrijkste daarbij zijn de lokale, biologische ingrediënten.
-
Landwijzer, het vormingscentrum voor biologische landbouw in Vlaanderen, bestaat 21 jaar. Zo'n 150 afgestudeerden zijn sinds de start actief in de biolandbouw. Dat werd gevierd samen met een 100-tal cursisten op…
-
In de Westhoek ligt al meer dan 30 jaar de biodynamische boerderij De Blauwe Spie. Vader Johan en zoon Mattias telen er in totaal zo’n 80 soorten groenten en kruiden op 2 hectare. Johan: “We verkopen via korte keten…
-
Al sinds 1983 teelt Hendrik Verbeure van O' Bio verschillende soorten biologische bessen, bramen en frambozen in vele variëteiten. Diversiteit vind je er in de teelten, de zorg voor de natuur en de vele smaken van hun…
-
Bioboerderij 'De Alverberg' in Kortessem is officieel een ‘biobeleefboerderij.’ Iedereen kan er vrij op bezoek gaan om het platteland te beleven en te ontdekken waar zijn voedsel vandaan komt.
-
12.06.2018
Portret - De Groene Kans: “Onze confituren en siropen bevatten meer fruit en minder suikers”
Twintig jaar geleden werd in Diksmuide de sociale onderneming 'De Groene Kans' opgericht, waar mensen die minder kansen op de arbeidsmarkt krijgen aan de slag kunnen. Ze doen er verschillende jobs: groenonderhoud voor…